Ахмети ги предложи новите министри

by Фокус 21:06
21:06

Во согласност со едногласната одлука на Централното Претседателство на Демократската Унија за Интеграција, како и своите Статутарни надлежности, Претседателот Али Ахмети одлучи да ги предложи следните кандидати за свои претставници во егзекутивната власт:

  1. Фестим Халили: Министер без ресор (Заменик на Претседателот на Владата задолжен за европски прашања)
  2. Арбер Адеми: Министер без ресор (Заменик на Претседателот на Влада задолжен за спроведување на Рамковниот Договор)
  3. Валдет Џафери: Министер во Минстерство за Правда
  4. Пиштар Лутфиу: Министер во Минстерство за Образование и Наука
  5. Дритон Кучи: Министер во Минстерство за Економија
  6. Башким Ахмети: Министер во Минстерство за Животна Средина и Просторно Планирање
  7. Шухрете Елези: Министер во Минстерство за Локална Самоуправа
  8. Арлинд Зеќири: Министер без ресор (задолжен за странски инвестиции)
  9. Беким Максути: Заменик на Министер во Министерство за Одбрана.
  10. Агим Нухиу: Заменик на Министер во Министерство за Внатрешни Работи
  11. Фатон Положани: Заменик на Министер во Министерство за Транспорт и Врски
  12. Гзим Беадини: Заменик на Министер во Министерство за Финансии

- Advertising -

Поврзани новости