Аџиев: Стразбур пресуди дека Ивановски немал правично судење, не дека не соработувал со службите

by Фокус 13:29
13:29

Претседателот на Комисијата за лустрирање, Томе Аџиев, не смета дека пресудата на Стразбур дека при процесот на лустрација судијата Трендафил Ивановски не добил правично судење, значи и дека исходот на лустрацијата не е правичен. Според Ациев, пресудата на Стразбур се однесувала на тоа дека не добил правично судење, а не на фактот дека дали Ивановски бил соработник на службите.

-Фактот дека Ивановски бил дваесетина години соработник на службите и за тоа примал пари никој не го порекнува, вели Аџиев.

- Advertisements -

Тој појаснува дека според пресудата на Стразбур за поранешниот претседател на Уставниот суд, Трендафил Ивановски, неговата лустрација била извршена така што не му било почитувано правото на правично судење и му била направена повреда на честа, угледот и на достоинството.

Поврзани новости