Очниот лекар Ставриќ повторно осуден на една година затвор

by Fokus

Една година затвор денеска Основниот суд Скопје 1 му досуди на очниот хирург Дејан Ставриќ, бидејќи според Кривичниот суд лекарот нелегално посредувал при доделување на инвалидска пензија, односно наводно земал мито од 2.000 евра.

Кривичниот суд по втор пат носи иста пресуда, откако првата беше укината на Апелација, а судскиот случај беше вратен од почеток. Сега одбраната на Ставриќ повторно најавува дека ќе се жали на второстепениот суд.

 

 

Поврзани новости