(ГАЛЕРИЈА) Македонија гласа!

Фотограф: Томислав Георгиев

Според последните информации на ДИК, до 10 часот, своето право на глас го оствариле 9,49 проценти од граѓаните.

Засега, на дел од избирачките места се регистрирани одредени неправилности, како фотографирање на гласачките ливчиња, притисоци, а дел од граѓаните ги нема во избирачките списоци.