Гласањето е валидно само со сино пенкало!

by fokus 14:23
14:23

На социјалните мрежи се шири предупредување до сите граѓани кои денеска ќе го остварат своето гласачко право, да внимаваат, пред да го заокружат бројот, да погледнат каква е бојата на пенкалото, бидејќи за важачко се смета само ливчето на кое е гласано со пенкало со сина боја.

Предупредувањта следуваат откако се појавија шпекулации дека на одредени гласачки места се подметнуваат пенкала со црвена или друга боја, што го прави гласањето неважачко. Исто така за неважечки ќе се сметат и ливчињата, на кои, наместо со заокружување, се гласа со прецртување, штиклирање или слично.

- Advertisements -

Поврзани новости