Сведоштво: Со фломастер ни пишуваа под раката за кого да гласаме и со камиони не водеа на гласање!

    Според досегашната практика, власта предводена од ВМРО-ДПМНЕ во последните 11 години редовно ги користи Ромите како гласачка машинерија. Гласовите ги купуваа за 500-600 денари, литар зејтин, вреќа брашно и сл.

    Роми што живеат во близина на гробиштата во селото Драчево, за „Фокус“ ја откриваат шемата како власта штанцала лични карти за недокументираните граѓани Роми за да гласаат за ВМРО-ДПМНЕ, а потоа нивните документи исчезнувале сѐ до новите избори

    Пишува
    Ирена МУЛАЧКА

    ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”