Сончогледите го вртат (по)следниот круг

by fokus 14:22
14:22

Доаѓаш на власт и очекуваш да ти пристапат некои луѓе кои работеле до вчера за претходниот режим, а кои сега бараат работа кај тебе. За да ги примиш, тие ти нудат услуги, ти нудат осетливи информации, ти нудат и црни пари дури.

За возврат, во зависност од тоа што ти нудат, бараат ти од позиција на власт да им направиш некоја услуга, ти да им наместиш некој тендер, ти да ги заштитиш од твоите фанатици кои едвај чекаат да им се одмаздат ним, или пак да им помогнеш да се ослободат на незаконски начин од некој ривал.

- Advertisements -

Дали треба ваквите сончогледи да ги прифатиш со раширени раце? Никако. Затоа што многу е веројатно, тие да се провокатори испратени од противникот, особено сега, кога тој уште не е до крај победен туку се надева на триумф на локалните избори.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”