Зврлевски се појави на седница во Советот на јавни обвинители

by fokus 11:56
11:56

Јавниот обвинител Марко Зврлевски денеска се појави на седница на Советот на јавни обвинители кадешто сѐ уште е член по функција.

Тој за да ги избегне камерите пристигна со возило на полицијата кое беше паркирано непосредно пред влезот, блокирајќи го и недозволувајќи им на камерите да го снимат неговото влегување.

- Advertisements -

Сѐ уште не се знае дневниот ред на седницата, но владата веќе иницираше постапка за разрешување на Зврлевски. Според законот пред предлогот за разрешување да стигне во Собрание, владата треба да прибави мислење од Советот.

Последните неколку седници на Советот на кои требаше да се бираат обвинители во повеќе обвинителства беа одложувани.

Поврзани новости