Жерновски ќе го тужи Стевчо Јакимовски за клевета

by Фокус 13:41
13:41

Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски ќе го тужи за клевета својот колега од Карпош, Стевчо Јакиковски поради вчерашното интервју во „Вечер“.

– По повеќе изречени навреди и клевети на разни начини и во разни прилики на кои не сакав да одговорам, препишувајќи го сето тоа на стилот и начинот на кој господинот Јакимовски се пресметува со сите кои не мислат и не дејствуваат како него, овој пат ќе поднесам тужба пред надлежниот суд, со која ќе барам да се утврди неговата одговорност за клевета и за навреда за изјавените клевети, навреди и инсинуации во споменатото интревју – вели Жерновски во денешниот допис до медиумите.

Тој смета дека Јакимовски со своите навреди и клевети ги преминал сите граници.

 

 

 

Поврзани новости