Крива Паланка и Облешево и се приклучуваат на „Шарената револуција“, ќе блокираат патишта

by Фокус

Крива Паланка и Облешево од денеска и се приклучуваат на шарената револуција со тоа што во 13 и 19 часот тие најавуваат блокади на патиштата.

„Во нашата здруженост и барања граѓаните од Крива Паланка и Облешево гледаат можност за Македонија во која институциите ќе работат и за нивните интереси и за нивната потреба за социјална правда. Во „борбата“ тие ќе постават блокади на патиштата и за денес најавуваат блокади во Крива Паланка во 13 и во Облешево во 19 часот. Нема правда, нема мир! Македонија е на нозе“ – велат од граѓанското движење.

Поврзани новости