Земете 50€ за тргување со цената на акциите на Microsoft на светската берза

by Фокус

Акциите на Microsoft претходната недела пораснаа за 2.45%, а во последните четири недели за 9.32%. Во текот на минатат недела го надминаа својот раст на S&P500 за 2.65%.

Искористете ја приликата и превземете ги овие 50€ за тргување со цената на акциите на Microsoft на светската берза.  Земете бесплатни 50€ за тргување овде.

Windows 10 е објавен на 29-ти јули и покрај големите очекувања неговото појавување не влијаеше ни најмалку на цената на акциите на Microsoft. Во периодот помеѓу 20-24 август цената падна од 46 на 39 долари што понатаму е надополнето. Спрема процените на економистите, Windows 10 моментално опфаќа над 5% од вкупниот пазар на оперативни системи за  персонални компјутери што е повеќе од дупло помал процент кој го покрива Windows 8.1.

’Microsoft е уште во игра кога се во прашање и паметните телефони со што ги зголемува амбициите на ова поле. Најавени се нови модели, верзии со помал дисплеј на величина помеѓу iPhone 6S i 6S Plus i 950 XL Lumnia со значително поголем дисплеј’, кажуваат од FXLider.

Покрај тоа, Microsoft најави промена во својата финансиска структура што најавува големи промени во самата компанија.Во меѓувремено  патентираната војна која што трае на пазарот за паметни телефони, веќе неколку години, се приближува кон самиот крај. Google и Microsoft потпишаа спогодба за околу 20 патентирани производи. Самите услови на спогодбата не се познати за јавноста, но се претпоставува дека договорот е сличен на оној од минатата година помеѓу Google и Apple.

’Цената на акциите на Microsoft моментално се движи околу 44.50 долари, но со унапредување на производите се најавува дека акциите наскоро ќе пораснат според некои проценти и до 50 долари. Merrill Lynch од неодамна го унапреди рејтингот на акциите на Microsoft од испод просечни на неутрални, со очекуваниот раст на цената до 46 долари. Од друга страна Market Watch ја поставува очекуваната вредност на 50.44 долари по акција’ – велат во FXLider.

Земете бесплатни 50€ за тргување овде.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

(промотивен текст)

 

Поврзани новости