Затворениците гласаат на референдумот за ГТЦ

by Фокус

45 лица кои се наоѓаат на издржување на казна затвор или се во притвор во истражниот затвор Шутка, во затворите во Куманово, Штип и Идризово денеска го искористиле своето избирачко право и гласаа за референдумот за ГТЦ во општина Центар.

Според информациите од ДИК гласањето поминало во ред, а записниците се под надзор и овие гласачки ливчиња ќе се бројат утре по 19 часот заедно со другиот материјал. Денеска е распределен и избирачкиот материјал во сите 78 избирачки места.

 

Поврзани новости