Запрена истрагата за Жаклина Пешевска, обвинителство не нашло докази против неа

by fokus

Јавното обвинителство ја стопирало истрагата против пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Жаклина Пешевска, во врска со нејзиното учество во настаните од 27-ми април. Како што изјави денеска јавнио обвинител, Љубомир Јовески, не биле утврдени докази против неа.

-Во дејствијата не се утврдени елементи на сторено кривично дело, не се најдени докази. Запрено е понатамошното постапување против ова лице – рече Јовески.

Поврзани новости