Запалено македонското знаме на протестот во Солун

by Fokus

На масовниот протест во Солун, на кој „ се брани“ името  на грчка Македонија , немил инцидет во кој од неколкумина експтермисти  беше запалено македонкото државно знаме, објави солунскиот сајт thestival.gr.

На протестот немаше други инциденти, а како барања беа истакнати: општ  референдум и се обвинува дека давањето на името Македонија во името на соседот од север е предавство за Грција и предавство на грчката влада. „Македонија значи Грција“ е мотото на протестот кој кулминираше денеска во 14 часот пред белата палата во Солун.

 

Поврзани новости