Во вторник, домашно задолжување на Владата од 24 милиони евра

by Fokus

Во вторник Министерството за финансии повторно ќе се задолжи. Од домашните банки и осигурителни компании ќе земе заем од речиси 24 милиони евра.

Ова ќе биде второ задолжување на домашниот пазар годинава, а трето после еврообврзницата од половина милијарда евра.

Од Министерството за финансии велат дека парите се земаат за да се врати стар долг.

-Од тие објави јасно е дека планираното повлекување на средствата по основ на  конкретната аукција на ДХВ е еднакво на она што доспева по истиот основ во периодот кој следи, велат од Министерството за финансии

Според календарот на 24 и на 29 јануари државата треба да врати стар долг од речиси 24 милиони евра.

Поврзани новости