Заев пак се „фати“ за метлата: Ќе биде како што вели Цацко „дај ново дете“!

by fokus

Премиерот Зоран Заев вечерва од граѓанската трибина во Штип испрати неколку пораки до граѓаните. Тој повторно ја спомна метлата, за која најави дека е ред да зачисти на локално и централно ниво по две години.

-Има функционери кои спуштаат слушалка, кои немаат одговор на барањата на граѓаните. Овие луѓе немаа снага да му служат на народот, затоа по две години време е за чистка. Нив ќе ги поместиме, или како што би рекол Цацко, дај ново дете, порача премиерот Заев.

Тој додаде дека ќе зачисти и на другата страна, односно кај кадарот кој опструирал, а бил поставен во времето на ВМРО-ДПМНЕ.

-Ќе има големо чистење, ќе сјае, ќе заметеме. Ама ќе зачистиме и од другата страна. Има директори, вработени, кои се пикнале изминатите 11 години и сега опструираат, не работат, се кочница. Па дури и се закануваат, ќе се вратело ВМРО-ДПМНЕ, долга била раката на ВМРО, рече Заев.

Поврзани новости