Заев: Груевски дава налог за втор круг во Центар, а Јанкулоска вели дека албанците мора за врат да се фатат

by Фокус

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев објави сет аудио-снимки во кои премиерот Никола Груевски во телефонски разговор му дава налог на министерот Миле Јанакиески за втор круг во општина Центар. Исто така, Јанкулоска објаснува колку гласови треба да се поништат во Куманово, исто како што биле поништени во Струмица.

– Ако договориме со ДУИ, можеме да ги земеме. Мора да се фатат за врат албанците – тврди во аудио – снимката Јанкулоска.

Поврзани новости