Врховниот суд утре ќе ги објави одлуките за притворите на Мукоски и Василевски?

by Фокус

Одлуките за притворите на пратениците Крсто Мукоски и Сашо Василевски и уште десетина осомничени за  „крвавиот четврток“, најверојатно ќе бидат објавени утре, најавува претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски за 24 вести.

-Судот не доцни со решение, туку се работи за сложен предмет за кој не може да очекувате да има брза одлука. Предметот е во судот помалку време отколку што беше во Обвинителството. Одлука најверојатно ќе има утре – вели тој.

 

Поврзани новости