Врховниот суд денес ќе расправа дали „бомбите“ може да се користат како доказ

by fokus 10:10
10:10

Во Врховниот суд, денеска во 13 часот, ќе продолжи општата седница на која ќе се рзгледуваат рефератите кои беа поднесени од претседателот на судот, Јово Вангеловски, за тоа дали „бомбите“ можат да се користат како докази во судска постапка и за тоа дали Специјалното јавно обвинителство (СЈО) може да поднесува Барања за заштита на законитоста.

Претходно закажаната седница беше одложена бидејќи неколку судии беа на боледување.

Поврзани новости