Вработените во Судски совет на штрајк

by fokus

Вработените во стручната служба на Судскиот совет од денеска излегоа на штрајк кој ќе се одржува секој ден за време на паузи се до исполнување на нивните барања.

Како што соопштија вчера, тие бараат обезбедување на парични средства за исплата додатоци на плата во износ од 30 проценти и потпишување на анекс договор за измена на колективниот договор.

Поврзани новости