Во светот над 30 милиони заразени од коронавирус

by Fokus 09:18
09:18

Според Универзитетот Џонс Хопкинс, оваа бројка веројатно не ги рефлектира сите случаи бидејќи многу луѓе остануваат непроверени, додека други се асимптоматски носители. Бројот на починати од коронавирус е 942.989. Според организацијата, 53-те земји-членки на СЗО во Европа регистрирале скоро 5 милиони случаи на смртни случаи од ковид-19 и повеќе од 227 000 смртни случаи. Бројот на регистрирани дневни случаи во моментов е помеѓу 40 000 и 50 000, што е сличен со врв забележан на 1 април.

- Advertising -

Поврзани новости