Во последен момент презакажана дебатата за државниот испит

by Fokus 14:01
14:01

Закажаната јавна дебата за државниот испит на студентите, која во 14 часот требаше да се одржи на Педагошкиот факултет, во последен момент е презакажана, односно ќе се одржи во истото време, но во Министерството за образование. Студентите од Студентскиот Плениум се сомневаат дека местото на одржување на дебатата е сменето, бидејќи тие најавија дека ќе „упаднат“ во Педагошкиот факултет.

-Не бевме воопшто известени ќе има дебата на Педагошкиот Факултет. Ги повикале од Студентскиот парламент, ама не и претставници од Студентскиот Плениум. Најверојатно исплашени од нашата реакција во последен момент решиле да ја преместат дебатата во Министерство за образование, истакна Горјан Аревски, од Студентскиот Плениум.

- Advertisements -

Студентите во моментот пеш се упатија кон Министерството за образование, со цел да присуствуваат на дебатата.

Поврзани новости