Владата побегна од Педагошки факултет – дебатата преместена во МОН за да се избегне средба со Студентски пленум!

by Фокус 14:02
14:02

Од Студентскиот пленум соопштија дека јавната дебата околу државниот испит и другите мерки предложени од страна на Владата во која „ќе бидат вклучени сите засегнати страни“ која треба да се оддржи во  Педагошкиот факултет во 14 часот денеска, во последен момент е преместена за во Министерство за образование и наука.

„Исплашени од нашата реакција, во последен момент дебатата ја преместија од Педагошки факултет во Министерство за образование и наука! Се гледаме во 2 пред министерството. Ширете ја информацијата и да живее демократијата!!!“, стои во објавата на Студентски пленум

- Advertisements -

Стефан Видиков од Студентскиот пленум во изјава за „Фокус“ пред да биде откажана дебатата на Педагошки факултет рече дека тие се револтирани бидејќи никој не ги повикал на „јавната дебата“ и поради тие причини, тие сами ќе се појават таму.

– Планираме да се собереме и со транспаренти во рацете да се упаднеме да дебата, на која за жал никој не нѐ повикал. Дебатата е божем јавна, пред два дена е закажана, а никој не е информиран за тоа – тврди Видиков.

Поврзани новости