ВМРО-ДПМНЕ се уште не предложила членови на ДИК

by fokus

Од ВМРО-ДПМНЕ се уште немаат доставено кандидати за членови на ДИК кои тие ги предлагаат, па поради тоа не се свикува нова седница на Комисијата за избори и именувања, брифираат од Собранието за ТВ 24.

Откако имињата ќе бидат доставени, Комисијата треба да одржи седница и да ги испрати на пленарна седница каде составот на ДИК треба да биде изгласан со двотретинско мнозинство.

Поврзани новости