ВМРО-ДПМНЕ ќе го десороизира и ЗНМ

by fokus

ЗНМ функционира како нејзин претседател се уште да е директорот на Центарот за комуникации на СДСМ Роберт Поповски, ВМРО-ДПМНЕ го нападна денеска ЗНМ.

Со застанувањето во одбрана на Сорос, ЗНМ докажа дека не е новинарско здружение кое се грижи за новинарите, туку за нарачателите и манипулаторите од СДСМ/Сорос. Сега е јасно зошто ЗНМ молчеше и се криеше замижувајќи пред нападите врз новинарите на Сител, МТВ, Курир, Република, додека хулиганските орди на СДСМ/Сорос физички ги напаѓаа и им се закануваа на новинарите дека цревата ќе им ги влечеле по улици. Сега е јасно зошто ЗНМ се криеше и молчеше кога СДСМ/Сорос се обидуваа да воведат цензура во медиумите. Граѓаните на 11-ти декември гласаа против деструктивните политики на СДСМ/Сорос и сите нивни платени мегафони. Македонија мора да оди напред и процесот на десоросоизација е еден од чекорите за излез од кризата, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Поврзани новости