Владата поништи решенија на Чулев за прераспределба на работни места

by fokus 09:01
09:01

Владата на синоќешната седница донесе одлука за поништување на решенијата за распоредување на работно место, донесени од министерот за внатрешни работи Наќе Чулев.

Со решенијата, како што информира владината прес-служба, Петар Ѓорѓиевски се распределува на работно место началник на Одделение за дизајнирање на наставни програми, Центар за обука, Организациски единици за потребите на МВР, Џелал Топалоски се распоредува на работно место полициски советник за СВР во Единицата за стратешко планирање стандарди и контрола на квалитет, Зоран Дуровски се распоредува на работно место началник на Одделение за полиција, СВР Битола – БЈБ, Горан Митев се распоредува на работно место началник на Одделение за криптозаштита, Сектор за безбедност на информации, Оддел за односи со јавноста и стратешки прашања, Организациски единици за потребите на Министерството при Министерството за внатрешни работи, додека Владимир Велковски се распоредува на работно место самостоен советник за меѓународна соработка во Кабинетот на министерот.

- Advertising -

Поврзани новости