Владата ќе купува мебел во стилот на Луј XV

by Фокус 20:09
20:09

Владата за нејзиниот објект ќе набавува мебел во стилот од времето на Луј XV, измешан со она што било модерно во 30-тите години, како и перници со мемори-пена, пердуви, фотелји во боја на „кралско“ вино, рачно ткаени килими.

На страницата на Бирото за јавни набавки стои дека се бара канцелариски мебел, мебел за терасата, мебел за одмор и теписи. За оваа набавка ќе бидат потрошени вкупно 52.000 евра.

- Advertisements -

За реконструкцијата на објектот на Владата досега се потрошени  11 милиони евра. Десет од нив се потрошени за фасадата, а еден милион евра за терасата. Фасадата е во барок стил, а сега новиот мебел ќе биде во рококо стил.

 

Поврзани новости