Владата да прогласи кризна состојба во Куманово, бара општинскиот кризен штаб

by Fokus 15:00
15:00

Општинскиот штаб на Куманово формиран по појавата на коронавирусот, бара Владата да прогласи кризна состојба на територијата на целата општината, како и да воведе посебен режим на влез и излез од градот.

„Бараме од Влада на Република Северна Македонија да прогласи кризна состојба во Општина Кумановои да воведе посебен контролен режим на сите влезови и излези во градот со контролни пунктови, со цел да се примени Акцискиот план на Центарот за управување со кризи и спречување на несакано ширење на епидемија вон и кон градот“, – се наведува во соопштението.

- Advertisements -

Куманово е втор град според бројот на заболени од ковид-19. Со вкупно 54 заразени со коронавирусот до денеска, градот го надмина бројот на заболени и во Дебар.

Поврзани новости