(ВИДЕО) Маж со бомба упаднал во зградата на иранскиот конзулат во Париз – се заканува дека ќе се разнесе

by Fokus

Непознат маж се заклучил во зградата на иранскиот конзулат во Париз и се заканува дека ќе се разнесе.

– Во овој момент маж се заклучил во зградата на иранскиот конзулат во Париз и се заканува дека ќе се разнесе – пренесуваат француските медиуми.

Областа Трокадеро е опколена од полицијата. Се известува дека по наредба на префектот на париската полиција била донесена специјална полициска единица на БРИ, која се повикува во случај на зголемен безбедносен ризик.

Конкретно, овие единици беа вклучени во терористичките напади во Париз во ноември 2015 година.

Поврзани новости