Веднаш по митингот во Белград, состанок на Советот за национална безбедност за Косово

by Фокус

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на денешниот митинг во Белград говореше и за ситуацијата во Косово, посочувајќи дека се од„ многу лоши работи“ , бидејќи, како што рече, знае со кого си имаат работа.

Вучиќ посочи дека има некои вести и дека Албанците намерно чекале луѓе од северот на Косово да дојдат во Белград, да ги нападнат општинските згради.

-И претставниците на Квинтата молчеа на сето ова, а сега го осудуваат, кога Албанците завршија. Потешка криза не сме имале – рече тој.

Вучиќ најави итен состанок на Советот за национална безбедност веднаш по митингот.

Поврзани новости