Ван Дам доаѓал „нашмркан“ на снимање на филмот „Уличен борец“

by fokus

Режисерот на филмот „Уличен борец“, Стивен де Соуза, во интервју за британски „Гардијан“, раскажа за деталите од снимањето на филмот и проблемите кои ги правел главниот актер, Жан Клод Ван Дам.

„Ван Дам беше „нашмркан“ до бессознание. Моравме да ангажираме човек кој ќе се грижи за него, но тоа лошо влијаеше врз Ван Дам. Тој постојано кажуваше дека е болен и морав да „копам“ по сценариото. Ни правеше големи проблеми“, истакна режисерот.

Филмот се снимаше во Тајланд, а и покрај сите критики и потешкотии со кои се соочи, тој оствари заработка од 105 милиони долари.

Поврзани новости