Управниот суд ги суспендираше разрешувањата директори на Ременски

by Фокус 11:52
11:52

Управниот суд донесе времена мерка за суспендирање на одлуката на министерката за труд и социјална политика Фросина Ременски за разрешување на директорите на центрите за социјална работа и јавните установи.

Таа сега ќе треба да ги врати сите 15 разрешени директори, а новите в.д. директори ќе треба да чекаат на правосилната одлука по тужбата. Инаку тужбите ги поднесе дополнителниот заменик министер Диме Спасов.

- Advertisements -

 

Поврзани новости