Целиот плоштад поцрвене од крвави раце

by Фокус 19:06
19:06

Демонстрантите вечерва го бојадисаа со црвена боја речиси целиот плочник на плоштад Македонија, кадешто беше убиен Мартин Нешкоски, а потоа власта се обиде да го скрие убиството.

Дел од демонстрантите оставаа траги од дланките со црвена боја врз плочникот. Со огромни црвени букви испишаа „Убијци“, „Правда за Мартин, слобода за сите“. Останатите присутни аплаудираа и извикуваа „Сите сме Мартин“.

pllll plllllllll pllllllllllllllllll pllllllllllllllllllllllllllll

 

Поврзани новости