Тројца мигранти патувале на кормилото на танкер од Нигерија до Канарските Острови

by Fokus

Шпанската крајбрежна стража спаси тројца мигранти качени на танкер што пристигна на Канарските Острови од Нигерија, седејќи на кормилото веднаш над водната линија.

На фотографијата дистрибуирана на Твитер од страна на крајбрежната стража во понеделникот, тројцата мигранти се прикажани качени на кормилото на танкерот за нафта и хемиски производи „Алитини II“.

Бродот „Алитини II“ со малтешко знаме пристигна во Лас Палмас во Гран Канарија во понеделникот попладне по 11-дневно патување од Лагос во Нигерија, според „Марин трафик“, веб-страница за следење бродови.

 

Поврзани новости