Три кучиња од Струга својот дом го најдоа во Холандија!

by Фокус 14:00
14:00

Во период кога низ улиците на Струга се врши масовно труење на незгрижените кучиња, три кучиња успеаjа својот дом да го најдат дури во Холандија. И покрај сите процедури потребни за овие кучиња да стигнат до својот дом, здружението Animal World со подршка од холандските државјани успеаја во својата замисла – Марта, Пипа и Жорже сега се холандски државјани.

“Во период кога свеста меѓу граѓаните за вдомување нерасни кучиња е на многу ниско ниво и кога немаме никаква подршка од одговорните институции за хумано справување со проблемот на бездомните животни, ова претставува единствена опција. Срамота е едно општество кое се стреми кон Европа се уште да користи нехумани методи за справување со попуплацијата на бездомните животни. Да се надеваме дека и многу други кучиња ќе ја имаат истата среќа како Марта, Пипа и Жорже” – велат од здружението Animal World.

Поврзани новости