Тргувајте со цената на Аpple и заработите на светската берза со овие БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА

by Фокус

FXLider, специјално на читателите на “Фокус“ им подарува 50 ЕВРА наменети за тргување со цената на акциите на Apple и другите големи компании на светската берза, единствената берза на која можете да заработите и кога цената на акциите расте и кога цената на акциите паѓа.

Пријавете се овде и почнете да тргувате со цената на акцијата на  Apple со бесплатните  50 евра

Во текот на месец Септември вредноста на акциите на команијата Apple порасна за 5.33%. Со само 19 долари под рекордно високите вредности, акциите на Apple-a и понатака делуват атрактивно.

’Во текот на минатиот квартал продажбата на iPhone-a порасна преку 75%. Еден од факторите кој што и понатака ја притиска цената на акциите е загриженоста  за намалениот  потенцијал на продажба на iPhone во Кина. После огромните пребивања на финасискиот маркет во оваа земја и одлуката на Народната Банка на Кина да го девалвира juan-нот, спрема најновите податоци кои што ги објави  Apple, iPhone успеа да остане хит во Кина ’, велат во  FXLider.

Минатата година Кина е (и покрај тоа што е најголемиот пазар на паметни телефони во светот) значително отсутна од листата на земји во кои беше примарно лансиран iPhone. На излегувањето на кинескиот пазар се чекаше повеќе од месец дена после  продажбата која започна во САД. Сепак оваа година Apple ќе овозможи најновиот модел на iPhone да биде во исто време во продавниците во Кина и во САД.

’Кина стана многу важен пазар за Apple. Последните неколку години на зрелите пазари како што се САД и делови од Европа, растот на компанијата е забавен поради заситеноста. Кина, сепак и понатаму останува огромен неискористен пазар на кој постојат многу од оние кои што се уште не си го купиле својот прв паметен телефон, наведуваат во FXlider.

Apple веќе ги постави темелите на потенцијална голема продажба во Кина со приход кој стабилно се зголемува. Пред крајот на 2013 година постигнат е многу важен договор за продажбата на iPhone преку China Mobile, која по пазарната капитализација е најголема телекомуникациска компанија во светот.

Во меѓувреме Федералниот апелационен суд  во САД пресуди во корист на  Apple во спорот со Самсунг. Со оваа пресуда јужнокорејската компанија не може да користи одредени функции за телефон кои го кршат законот за патентите.

Пријавете се овде и почнете да тргувате со цената на акцијата на  Apple со бесплатните 50 евра 

’Посматрајќи ја цената на акцијата, се приметува дека таа не само што е повисока во однос на минатата година, туку јасно го надмина и растот на  S&P500 индексот во истиот период. Иаку постоеја и други фактори, најголемата заслуга за растот на цената на акцијата имаше секако заработката. Заработката по акција во последниот квартал во однос на истиот период минатата година порасна за  44.5%, така да позитивниот тренд се продолжи втора година по ред’, велат од  FXLider.

Кога е во прашање идното движење на цената на акцијата, мора да се напомене дека и најјаките акции можат да остварат пад во ситуации кога движењето на пазарот има опаѓачки тренд. Сепак во било кое друго окружување веројатноста за раст е на страната на акциите на  Apple и покрај силниот раст кој е остварен во последната година.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

(промотивен текст)

Поврзани новости