Тоа не се видело со децении: Камен тежок 100 килограми се одрони од „Ѕидот на плачот“

by fokus 16:28
16:28

Локалните власти на Ерусалим денеска забранија пристап до дел од „Ѕидот на плачот“. Причина за тоа е одронот на камен тежок 100 килограми.

– Камен тежок 100 килограми падна на плочникот, без да повреди никого, изјави градоначалникот на Ерусалим, Нир Баркат.

- Advertisements -

Каменот се одронил на плочникот каде вообичаено стојат еврејските верници кои се молат пред „Ѕидот“.

Поврзани новости