Тарчуловски, Дурловски и Димовски излегуваат од куќен притвор

by fokus

Врховниот суд денеска им ја укина мерката куќен притвор на Љупчо Димовски, Јохан Тарчуловски, Игор Дурловски и Елена Божиноска, кои се обвинети за насилството во Собранието на 27 април.

Судот мерката куќен притвор им ја замени со мерки на претпазливост, односно да се јавуваат еднаш неделно во основниот суд на чија територија имаат живеалиште.

Поврзани новости