Tag:

смог

  • Скопје и Скопјани и денеска се бореа со смогот и маглата. Низ градот денеска се прошета и нашиот фоторепортер и еве што виде.

  • Смогледало

    by fokus
    by fokus

    Тоа што деновиве, како впрочем и секоја зима во овој период од година, главниот град гледан од Водно личи на езеро од смог не е воопшто за изненадување. Затоа што во смогот, како во огледало, се гледа одразот на нашиот начин на живеење и размислување.