Tag:

саше политико

  • Саше Политико повторно во акција. Овој пат пред очите на премиерот и министерката за култура тој се обиде да му објасни на турскиот писател Орхан Памук зошто не смее да ја прими наградата која требаше да му биде доделена токму во еден од најскапите објекти од проектот „Скопје 2014“ – Новиот стар театар.

  • Во нормални, демократски уредени земји сосема нормално е кога некој ќе посочи на грешките и пропустите на власта луѓето да се сетат на бајката на Ханс Кристијан Андерсен за новото царево руво, од која доаѓа цитатот „Царот е гол“. Кај нас, сите се уплашени да кажат дека царот е гол, и затоа кај нас многу често токму „голиот е цар“.

  • Контроверзниот новинар и поранешен тв- водител Саше Ивановски деновиве се најде во центарот на вниманието на јавноста, после неговиот фантастичен настап во Собранието. Па еве како го гледаат популарниот Саше Политико некои од неговите поддржувачи и критичари.