Tag:

рејтинг

  • Ако ги земете последните резултати од анкетата на „Димитрија Чуповски“ и на нив ја додадете стандардната грешка што овој институт ја прави тогаш излегува дека СДСМ опасно му дише во врат на ВМРО-ДПМНЕ. А идејата на Чуповци веројатно не била таква!

  • По нарачка на неделникот „Фокус“, Агенцијата „Рејтинг“ спроведе анкета за новата програма на СДСМ, дали Груевски или Заев би бил подобар премиер, но и за која партија граѓаните би гласале доколку утре би имало избори. Испитувањето беше спроведено по телефон врз репрезентативен примерок од 1.560 граѓани од полнолетното население на Македонија, во периодот од 26 до 30 ноември.