Tag:

мис стон

  • Во почетокот на февруари во 1902 година, американската мисионерка Елен Стон била конечно ослободена од заложништвото во која шест месеци ја држеле група македонски револуционери на чело со Јане Сандански. Фокус истражуваше што пишувало во турските официјални документи од тоа време за таа тема.