Tag:

фото

  • Спомениците ноќва конечно уживаа на првиот снег во Скопје годинава. Се разбира, и по некој човек го искористи времево за ноќна прошетка.

  • На ова врнежливо време, надвор не смее да се излегува без чадор. А Скопјани имаат чадори во многу бои. Борбата на боите со сивилото ја забележа објективот на нашиот фоторепортер.

  • Саше Политико повторно во акција. Овој пат пред очите на премиерот и министерката за култура тој се обиде да му објасни на турскиот писател Орхан Памук зошто не смее да ја прими наградата која требаше да му биде доделена токму во еден од најскапите објекти од проектот „Скопје 2014“ – Новиот стар театар.

  • На скопскиот плоштад во овој период од годината врие од луѓе што се облечени како Дедо Мраз. Ги има многу, но колку точно никој не знае. Еве колкумина успеа да собере нашиот фоторепортер на една фотографија.

  • Изреката вели „Ако животот ти дава лимони, барем направи лимонада“. На Скопјани деновиве животот им дава магла. Па ако не можеме да ја победиме, барем да направивме одлични фотографии од неа.

  • Главниот град на Македонија е магнет за многу луѓе од внатрешноста, кои тука доаѓаат да работат и живеат со надеж дека ќе ги остват зад себе сиромаштијата и бедата од нивните средини. Но од беда не се бега, како што нема бегање ни од објективот на нашиот фоторепортер.

  • Денеска во населбата Аеродром свечено се отвори новиот шопинг мол „Капитол“. Нашиот фоторепортер беше на место на настанот.

  • Стечајците кои се собраа пред Собранието во текот на протестот се обидоа да го пробијат кордонот поставен од полицијата која го обезбедуваше Парламентот, во кој во тек беше расправата за Законот за материјално обезбедување на невработени лица со кој се предвидува конечно да се реши проблемот на над 6.000 стечајци.