Светската банка најави 1,78 милијарди долари за помош на Турција

by fokus

Светската банка најави помош за Турција од 1,78 милијарди долари, за итни потреби и закрепнување.

– Обезбедуваме итна помош и подготвуваме брза проценка на итните потреби на теренот, се вели во соопштението на претседателот на Светска банка Дејвид Малпас.

Поврзани новости