Студентски протест: Нема да молчиме како нашите родители

by Fokus

Со апел за мирен протест, фронмтените на денешниот протест ги поведоа студентите, средношколците, нивните родители и професори, како и други поддржувачи, во маршот против лошите реформи во образованието, што треба да заврши пред владата.

Непосредно пред тоа, тие се обратија до присутните дека мора да го бранат нивниот студентски дигнитет и да не дозволат денешните одлуки да предизвикаат последици кои ќе им бидат товар за идните негерации.

– Ние денеска ја плаќаме сметката поради тоа што некогаш молчеле напите родители – порачаа тие.

Поврзани новости