Студентски Пленум: Студентите да не истакнуваат национални и партиски обележја!

by Фокус

Студентскиот Пленум објави правила кои треба да ги почитуваат оние студенти кои денеска го окупираа Универзитетот, а во знак на простест против законските измени во високото образование.

Еве ги правилата:

-Знај ги своите и почитувај ги правата на другите студенти

-Не го оштетувај инвентарот

-Не внесувај алкохол

-Одржувај ја личната хигиена и хигиената на слободната територија

-Не истакнувај национални и поартиски обележја

-Не кради од студентите и од факултетот

Студентите најавија дека планираат да останат подолго време во просториите на Факултетите.

stude

 

stude1

studen3

Поврзани новости