Студентски пленум: Ја добивме битката, но не забораваме на лошите услови во студентски домови, корумпираните студентски парламенти…

by Фокус 17:53
17:53

Студентскиот пленум најавува дека не ги заборави проблемите на студентите, откако попладнево успеа по неколкумесечни протести да се договори со владините претставници да се пишува нов закон за високо образование.

-Ја добивме битката, но не и војната. Дури сега ќе почне да се пишува новиот закон, а во меѓувреме не ги забораваме ниту останатите проблеми во образованието како лошите студентски домови, привилегираноста на одредени личности, непотребните давачки како ИКСА, корумпираните студентски парламенти.., пишува во соопштението на Студентскиот пленум.

- Advertisements -

Во соопштението понатаму се вели дека Владата потклекнала на нивните барања и дека конечно добиле простор за пишување на нов интегрален закон за високо образование.  

Поврзани новости