Студентите бараат Сенатот на УКИМ да се изјасни за екстерното тестирање

by Фокус

„Студентскиот пленум“ ги повикува студентите на голем собир со цел да го поддржат предлогот-прашањето за „екстерно тестирање“ да се најде на дневниот ред на заседанието на Сенатот УКИМ и истиот да заземе став.

Се предвидува студентите денеска да дојдат пред просториите на Сенатот (Ректорат на УКИМ) во 12 часот, каде би го истакнале нивниот интерес да биде дискутирано по ова прашање.

Поврзани новости