Студент на Економскиот факултет во Крагуевац се заканил дека на пладне сите ќе ги убие

by Fokus

На Економскиот факултет на Универзитетот во Крагуевац на електронската адреса пристигнала порака со заканувачки содржини.

Според информациите од српските медиумите, мејлот го испратил 29-годишен студент на Економскиот факултет. Во пораката стоело дека тој денеска околу пладне ќе дојде на факултетот и ќе ги убие сите присутни.

Оваа порака ги вознемири сите присутни на факултетот, бидејќи веднаш по неговото пристигнување била известена полицијата и другите надлежни органи кои го обезбедувале теренот и адекватно ги отстраниле присутните, пренесуваат српските медиуми.

Рреакцијата на управата на оваа високообразовна институција беше брза, а во решавањето на проблемот покрај полициските сили се вклучи и Безбедносно информативната агенција (БИА) на Србија.

Поврзани новости