Стрип во Фокус: Атомска физика

Фрагмент од стрипот објавен во новиот број на неделникот Фокус насловен „Атомска физика“

by fokus

Додека во кино-салите ширум светот публиката може да го гледа филмот кој говори за создавањето на првата атомска бомба, кај нас, нашите политичари се на чекор од тоа да креираат политичка ситуација која по многу нешта ќе има ефект сличен на оној од бомбите фрлени врз Хирошима и Нагасаки.

Црта: Стевац
Пишува: Стечајно лице

Целиот стрип е објавен во новиот број на неделникот кој можете да го купите и во електронска форма на овој линк.

Поврзани новости